Det kan næsten altid betale sig at få en smartphone eller tablet repareret. Med undtagelse måske, hvis du har en af de allerbilligste. Reparation af tablets og smartphones i København, på Nørrebro, laves af virksomheden Iphonespecialisten. De har mange års erfaring, og på deres webside kan du se alle de mærker og modeller de kan reparere.
Det er et af de få firmaer, der ikke specialiserer sig på kun en eller to mærker. De reparerer næsten alle mærker og modeller. Og for de mest udbredte, kan du se prislister for alle de gængse reparationer på websiden.
Der er system i reparation af tablets og smartphones
Når der er fejl på din smartphone eller tablet, vil du måske undre dig hvordan en reparatør kan finde ud af hvad der er galt. Fx, hvad kan det skyldes, når din smartphone ikke kan ringe op, men sagtens kan modtage opkald? Og alt andet fungerer også?
Det kan en lægmand få grå hår over. Men for en specialist er sagen meget klar. Der er i virkeligheden nemlig kun ganske få muligheder med reparation af tablets og smartphones. Det skyldes at alle smartphones og tablets er opbygget i moduler. Der er batteriet, Simkort læseren, skærmen, lydenheden, gps modtageren, bundkortet med integreret CPU og RAM og wifi chip.
Afhængig af mærke og model kan de variere lidt. Men når din telefon ikke kan ringe op, men ellers fungerer, så kan det næsten kun være Simkort læseren.
Disse diagnoser er måske ikke 100% sikre, men 99% sikre.
Det kræver fikse fingre
Rent faktisk er det ikke så svært som det umiddelbart ser ud til. Fordi disse apparater er modulopbygget, så er en reparation i virkeligheden ikke mere end en udskiftning af en eller flere moduler. Det er lidt som Lego. Det eneste problem er, at nogle af delene er så bittesmå. Du skal bruge en lup for at kunne arbejde med mikro-små skruer og papirtynde fladstik.
Vores fingre er naturens mest geniale værktøj. Men de er ikke skabt til at reparere Iphones. Du får brug for pincetter, små tænger og urmager værktøj.
Hvis du er fiks med fingrene, har en rolig hånd og gode øjne, så kan du sagtens selv prøve det. Der findes instruktionsvideoer på YouTube, og alle dele kan du bestille hjem over Internettet.
Men de fleste af os vil nok føle sig lidt usikker med sådan et DIY projekt. For at spare et par hundrede kroner i arbejdsløn er det ikke altid smart at risikere at ødelægge en dyr smartphone.