De mest almindelige skadedyr i Danmark er myrer, mus, kakerlakker, lopper, møl, flyver, sølvkræ, væggelus og hvepse.
Et dyr for betegnelsen ”Skadedyr” når de ødelægger ejendomme og er til gene og fare for mennesker. Der er stor forskel på, hvor skadelige det enkelte skadedyr er.
Rotter og myrer er langt mere skadelige end skadedyr som muldvarpe og bænkebidere. Derfor er der også stor forskel på, hvilken skadedyrsbekæmpelse der er den bedste til at løse dit problem.
Rotter og mus er meget alvorlige skadedyr, fordi de er altædende, svære at komme til livs, de spiser næsten alt, også kan de være bære af mange farlige sygdomme. Derfor er det altid en fordel at få lavet en skadedyrsbekæmpelse så hurtigt som muligt, når det om handler rotter og andre gnavere.
Der findes mange skadedyr i Danmark, er du i tvivl om hvorvidt du har et skadedyrsproblem kan du altid kontakte en skadedyrsbekæmper. De er altid klar til at vejlede dig.
Skadedyrsbekæmpelse – regler og love
I Danmark er der få regler når det handler om skadedyrsbekæmpelse. Det er meget vigtigt at man følger vejledningen og reglerne omkring brug af bekæmpelsesmidler osv.
Du har ikke pligt til at bekæmpe de skadedyr der måtte ramme din ejendom, men hvis du har mistanke omkring rotter, skal du indberette dette til din kommune.
Når du selv indkøber et bekæmpelsesprodukt, er det meget vigtigt at du følger den vejledning der står på produktet.
De biologiske midler mod skadedyr, også kendt som biocider, kan være farlige for dyr og mennesker, hvis de anvendes forkert.
Hvis man ved en skadedyrsbekæmpelse f.eks. spreder gift der indeholder en stor mængde antikoagulanter, kan dette være strafbart. Stoffet gør nemlig at blodet ikke størkner, hvilket kan slå andre vilde dyr ihjel.
For at skåne miljøet anbefaler vi altid, at du lægger fælder ud, hvis det er muligt. Derudover kan det ikke pointeres nok, at du altid skal følge den vejledning der står på produktet. Husk altid, at det gift du lægger ud har til formål at dræbe.
Gift til skadedyrsbekæmpelse
Grundet de mange forskellige former for skadedyr, er der selvfølgelig også mange forskellige former for kemiske midler mod skadedyrsbekæmpelsen.
For at gøre skadedyrsbekæmpelsen nemmere for dig, har jeg lavet en kort oversigt over, hvilke midler du skal bruge til de forskellige former for skadedyrsbekæmpelse:
Rodenticider: Bekæmpelse af mus, rosser eller andre gnavere på et mindre område.
Molluscider, Vermicider:Bekæmpelse af bløddyr, orme og hvirvelløse dyr.
Insekticider, acaricider:Bekæmpelse af leddyr
Udover ovenstående findes der forskellige produkter til at bekæmpe andre skadedyr såsom fugle, fisk og til at tiltrække skadedyrene hen til de opsatte fælder og lagte gift.
Der findes som sagt mange forskellige skadedyr, derfor anbefaler vi, at du altid læser op på, hvordan du bedst muligt bekæmper det skadedyr du har problemer med.
Den bedste håndtering af skadedyr
Selvom du ikke har indberetningspligt medmindre du har mistanke omkring rotter, anbefaler vi altid at du får professionel hjælp til skadedyrsbekæmpelsen. Jeg anbefaler du kontakter en skadedyrsbekæmper som f.eks: Toxin &Co. som er en landsdækkende skadedyrsservice. De så hvidt som muligt miljøvenlige produkter og har en R1 certifikat, som betyder at de kan bekæmpe alle former for skadedyr.